Taborniška koča

Lokacija: Taborniška koča leži v vasi Soča, ki zajema več zaselkov, skupin hiš in se razteza skoraj 10 km. Prvi zaselek, do katerega pridemo po cesti iz Bovca proti Vršiču po 10 km je Podklanec. Na desni strani ceste je parkirišče, po njim pa viseča brv, preko katere nadaljujemo pot in po 300 m pridemo do tabornega prostora in koče.

Velikost: Koča je enonadstropna in jo sestavljajo naslednji prostori: sanitarni del, ki zajem dvoje WC kabin, tuš kabino, umivalno korito z dvema pipama in predprostor, garderobni predprostor s policami za obutev, kuhinja, jedilnica, v nadstropju pa skupno ležišče za 20 do 25 oseb in manjša soba s štirimi posteljami (za vodstvo).

Dostop:
- z glavne ceste Bovec-Trenta peš preko viseče brvi
- z osebnim avtom ali kamionom v Lepeno - odcep pri kampu Klin (po predhodnem dogovoru)

Opremljenost: V kuhinji je velik plinski štedilnik, pomivalno korito in 10 litrski bojler za toplo vodo, štedilnik na drva, ki ogreva lončeno peč v jedilnici, omarice in predalniki s kuhinjskim priborom. V jedilnici sta dve veliki mizi in peč. Skupna ležišča so opremljena z vzmetnicami. Koča ima svoj sistem preskrbe z vodo iz podtalnice ter kvaliteten podzemni električen priključek. Na južni strani objekta je nadstrešek pod katerim so mize in klopi za 20 oseb. Pomožen objekt, ki stoji ob koči, ima nadstrešek z velikim zunanjim kaminom.

Oskrba: pošta in trgovina v vasi Soča (3 km), policija, zdravnik ter trgovina v Bovcu (10 km)

Ostalo: Hišni red zahteva, da ima vsak uporabnik koče copate, spalno vrečo in rjuho s katero pokrije vzmetnico. V objektu se ne kadi. V bližini koče je dovolj lesa za kurjenje ognja in pionirske objekte. Taborniška koča leži v Triglavskem narodnem parku, zato morajo uporabniki koče upoštevati določila Zakona o Triglavskem narodnem parku.

Taborniško kočo lahko koristite od začetka marca do konca oktobra.

Lokacija taborniške koče: TABORNIŠKA KOČA

 

Kontaktna oseba:

Rok Uršič
Telefon služba: 05 38 81 036 (pon. – pet. od 8. do 12. ure)
Telefon doma: 05 38 821 64 (vsak dan po 19. uri)
E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.